
Jadłospis od 10 lipca 2023 r. do 21 lipca 2023 r.
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
| Pon. 10.07.23 |
Chleb pszenno-żytni. Masło wiejskie bogoni. Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Bawarka. Rodzynki suszone. |
Barszcz czerwony z uszkami. Ryż z truskawkami i jogurtem naturalnym. Kompot z owoców mieszanych. |
Wafle tortowe z masą maślano-kakaową. Sok jabłkowy. |
|
| Wtorek 11.07.23 |
Chleb pszenno-żytni. Masło wiejskie bogoni. Pasta jajeczna z majonezem domowym i szczypiorkiem. Kawa inka na mleku 2%. Banan. Pomidor. |
Kasza manna na rosole. Ziemniaki. Schab duszony w warzywach. Surówka z kapusty białej. Kompot z owoców mieszanych. |
Banan, jabłko, brzoskwinia sok z owoców i warzyw Kubuś. Podpłomyki regionalne- bez dodatku cukru. |
|
| Środa 12.07.23 |
Chleb wieloziarnisty. Masło wiejskie bogoni. Polędwica sopocka. Papryka czerwona. Mleko spożywcze 2%. Marchew. |
Barszcz biały z jajkiem kiełbasą wiejską i ziemniakami. Knedle ze śliwkami. Kompot z owoców mieszanych. |
Kisiel domowy na soku jabłkowym. Krążki ryżowe- naturalne. |
|
| Czwartek 13.07.23 |
Chleb wieloziarnisty. Masło wiejskie bogoni. Ser złoty mazur mlekpol. Pomidor. Herbata napar bez cukru z cytryną. Gruszka. |
Zupa koperkowa z ryżem. Łazanki. Kompot z owoców mieszanych. |
Mus jabłkowy. Biszkopty Jarosław. |
|
| Piątek 14.07.23 |
Chleb wieloziarnisty. Masło wiejskie bogoni. Twarożek z jogurtem naturalnym. Kawa inka na mleku 2%. Arbuz. |
Zupa pieczarkowa z zacierką. Ziemniaki. Miruna filety panierowane smażone. Surówka z kapusty kiszonej. Kompot z owoców mieszanych. |
Sok jabłkowy. Drożdżówka z owocami. |
|
| Pon. 17.07.23 |
Chleb pszenno-żytni. Masło wiejskie bogoni. Polędwica z piersi indyka. Ogórek konserwowy. Bawarka. Jabłko. |
Zupa brokułowa z ryżem. Pierogi z serem. Kompot z owoców mieszanych. |
Multiwitamina sok tymbark. Krążki ryżowe- naturalne. Banan. |
|
| Wtorek 18.07.23 |
Chleb pszenno-żytni. Masło wiejskie bogoni. Pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorkiem. Kawa inka na mleku 2%. Banan. |
Kasza manna na rosole. Ziemniaki. Filet z kurczaka duszony z warzywami i ziołami. Surówka z kapusty pekińskiej. Kompot z owoców mieszanych. |
Wafle tortowe z masą maślano- kakaową. Sok jabłkowy. |
|
| Środa 19.07.23 |
Płatki owsiane na mleku 2%. Chleb pszenno-żytni. Masło wiejskie bogoni. Dżem truskawkowy niskosłodzony. Herbata napar bez cukru z cytryną. Gruszka. |
Zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym. Gołąbki z kapustą, mięsem drobiowym i ryżem w sosie pomidorowym. Kompot z owoców mieszanych. |
Mus jabłkowy. Biszkopty jarosław. |
|
| Czwartek 20.07.23 |
Chleb pszenno-żytni. Masło ekstra. Twarożek z jogurtem naturalnym. Herbata napar bez cukru z cytryną. Arbuz. Kasza manna na mleku 2%. |
Zupa pomidorowa z makaronem. Ziemniaki. Kotlet mielony z mięsa wieprzowo-wołowego. Buraki gotowane doprawiane. Kompot z owoców mieszanych. |
Kisiel domowy na soku jabłkowym. Chrupki kukurydziane. |
|
| Piątek 21.07.23 | Chleb pszenno-żytni. Pasztetowa extra. Masło ekstra. Herbata napar bez cukru z cytryną. Marchew. Ogórek kwaszony. |
Zupa krupnik. Ziemniaki. Miruna filety panierowane smażone. Surówka z kapusty kwaszonej. Kompot z owoców mieszanych. |
Mleko spożywcze. Drożdżówka z owocami. |
Szczegółowy plan żywienia zawierający wielkość porcji, wartość kaloryczną i odżywczą znajduje się do wglądu w przedszkolu i u intendentki.
W sali stoi woda mineralna oraz kubki jednorazowego użytku, z których dzieci korzystają na żądanie.




Kategoria: 
