JADŁOSPIS

Kategoria: strefa rodzica

jedzenie2

Jadłospis od 10 lipca 2023 r. do 21 lipca 2023 r.

DATA

ŚNIADANIE 

OBIAD

PODWIECZOREK

Pon.
10.07.23
 Chleb pszenno-żytni.
Masło wiejskie bogoni.
Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką.
Bawarka.
Rodzynki suszone.
   Barszcz czerwony z uszkami.
Ryż z truskawkami i jogurtem naturalnym.
Kompot z owoców mieszanych.
Wafle tortowe z masą maślano-kakaową.
Sok jabłkowy.
Wtorek
11.07.23

Chleb pszenno-żytni.
Masło wiejskie bogoni.
Pasta jajeczna z majonezem domowym i szczypiorkiem.
Kawa inka na mleku 2%.
Banan.
Pomidor.
  Kasza manna na rosole.
Ziemniaki.
Schab duszony w warzywach.
Surówka z kapusty białej.
Kompot z owoców mieszanych.

Banan, jabłko, brzoskwinia sok z owoców i warzyw Kubuś.
Podpłomyki regionalne- bez dodatku cukru.
Środa
12.07.23
Chleb wieloziarnisty.
Masło wiejskie bogoni.
Polędwica sopocka.
Papryka czerwona.
Mleko spożywcze 2%.
Marchew.
  Barszcz biały z jajkiem kiełbasą wiejską i ziemniakami.
Knedle ze śliwkami.
Kompot z owoców mieszanych.
Kisiel domowy na soku jabłkowym.
Krążki ryżowe- naturalne.
Czwartek
13.07.23
 Chleb wieloziarnisty.
Masło wiejskie bogoni.
Ser złoty mazur mlekpol.
Pomidor.
Herbata napar bez cukru z cytryną.
Gruszka.
   Zupa koperkowa z ryżem.
Łazanki.
Kompot z owoców mieszanych.
 Mus jabłkowy.
Biszkopty Jarosław.
Piątek
14.07.23
 Chleb wieloziarnisty.
Masło wiejskie bogoni.
Twarożek z jogurtem naturalnym.
Kawa inka na mleku 2%.
Arbuz.
  Zupa pieczarkowa z zacierką.
Ziemniaki.
Miruna filety panierowane smażone.
Surówka z kapusty kiszonej.
Kompot z owoców mieszanych.
Sok jabłkowy.
Drożdżówka z owocami.
Pon.
17.07.23
 Chleb pszenno-żytni.
Masło wiejskie bogoni.
Polędwica z piersi indyka.
Ogórek konserwowy.
Bawarka.
Jabłko.
   Zupa brokułowa z ryżem.
Pierogi z serem.
Kompot z owoców mieszanych.
 Multiwitamina sok tymbark.
Krążki ryżowe- naturalne.
Banan.
Wtorek
18.07.23
Chleb pszenno-żytni.
Masło wiejskie bogoni.
Pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorkiem.
Kawa inka na mleku 2%.
Banan.
  Kasza manna na rosole.
Ziemniaki.
Filet z kurczaka duszony z warzywami i ziołami.
Surówka z kapusty pekińskiej.
Kompot z owoców mieszanych.
Wafle tortowe z masą maślano- kakaową.
Sok jabłkowy.
Środa
19.07.23
 Płatki owsiane na mleku 2%.
Chleb pszenno-żytni.
Masło wiejskie bogoni.
Dżem truskawkowy niskosłodzony.
Herbata napar bez cukru z cytryną.
Gruszka.
   Zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym.
Gołąbki z kapustą, mięsem drobiowym i ryżem w sosie pomidorowym.
Kompot z owoców mieszanych.
 Mus jabłkowy.
Biszkopty jarosław.
Czwartek
20.07.23
Chleb pszenno-żytni.
Masło ekstra.
Twarożek z jogurtem naturalnym.
Herbata napar bez cukru z cytryną.
Arbuz.
Kasza manna na mleku 2%.
  Zupa pomidorowa z makaronem.
Ziemniaki.
Kotlet mielony z mięsa wieprzowo-wołowego.
Buraki gotowane doprawiane.
Kompot z owoców mieszanych.
Kisiel domowy na soku jabłkowym.
Chrupki kukurydziane.
Piątek  21.07.23 Chleb pszenno-żytni.
Pasztetowa extra.
Masło ekstra.
Herbata napar bez cukru z cytryną.
Marchew.
Ogórek kwaszony.
  Zupa krupnik.
Ziemniaki.
Miruna filety panierowane smażone.
Surówka z kapusty kwaszonej.
Kompot z owoców mieszanych.
Mleko spożywcze.
Drożdżówka z owocami.

Szczegółowy plan żywienia zawierający wielkość porcji, wartość kaloryczną i odżywczą znajduje się do wglądu w przedszkolu i u intendentki.
W sali stoi woda mineralna oraz kubki jednorazowego użytku, z których dzieci korzystają na żądanie.