JADŁOSPIS

Kategoria: strefa rodzica

jedzenie2

Jadłospis od 20 lipca 2020 r. do 31 lipca 2020 r.

DATA

ŚNIADANIE 

OBIAD

PODWIECZOREK

Pon.
20.07.20
Chleb pszenno – żytni.
Masło wiejskie Bogoni.
Polędwica z piersi indyka.
Pomidor.
Bawarka.
Marchew.
  Barszcz czerwony z uszkami.
Makaron z jabłkami duszonymi.
Kompot z owoców mieszanych.
Wafle tortowe z masą maślano – kakaową.
Marchew malina jabłko sok z warzyw i owoców Kubuś.

Wtorek
21.07.20
Zacierka na mleku 2%.
Chleb graham.

Masło ekstra.
Ser Złoty Mazur Mlekpol.
Papryka czerwona.
Herbata napar bez cukru.
Brzoskwinia.
  Zupa pomidorowa z makaronem.
Kasza jęczmienna wiejska Cenos.
Gulasz wieprzowy duszony.
Mizeria ze śmietaną.

Kompot z owoców mieszanych.
Gruszka.
Drożdżówka z jabłkiem
.
Środa
22.07.20
Płatki kukurydziane z mlekiem.
Chleb wiejski.

Masło wiejskie Bogoni.
Miód pszczeli.
Herbata owocowa malina.

Jabłko.
  Barszcz biały z jajkiem, kiełbasą wiejską i ziemniakami.
Naleśniki z serem twarogowym.

Kompot z owoców mieszanych.
Sałatka owocowa.
Chrupki kukurydziane.

Czwartek
23.07.20
Chleb pszenno – żytni.
Masło ekstra.
Jajecznica na mleku.
Herbata napar bez cukru.
Banan.
  Kasza manna na rosole.
Kluski śląskie.
Pieczeń ze schabu duszona w warzywach.
Surówka z kapusty pekińskiej.
Kompot z owoców mieszanych.
Drożdżówka z jabłkiem.
Banan marchew jabłko sok z warzyw i owoców Kubuś.
Piątek  24.07.20 Chleb graham.
Masło ekstra.
Pasta twarogowa z rzodkiewkami i szczypiorkiem.
Kawa inka na mleku 2%.
Gruszka.
  Zupa pieczarkowa z kaszą jęczmienną.
Placki ziemniaczane ze śmietaną.
Surówka z marchwi i jabłek.

Kompot z owoców mieszanych.
Jogurt truskawkowy domowy.
Chrupki kukurydziane.
Pon.
27.07.20
Makaron na mleku 2 %.
Chleb pszenno – żytni.

Masło ekstra.
Szynka wieprzowa. Ogórek.
Herbata napar bez cukru z cytryną.
Nektarynka.
  Leczo.
Łazanki z kapustą.
Kompot z owoców mieszanych.
Banan marchew jabłko sok z warzyw i owoców Kubuś.
Wafle tortowe z masą maślano – kakaową.
Wtorek
28.07.20
Chleb pszenno – żytni.
Masło ekstra.

Twarożek na słodko.
Bawarka.
Winogrona.
  Kremowa zupa z cukini z ziemniakami.
Kasza jęczmienna wiejska Cenos.
Bitki wołowe duszone w warzywach.
Mizeria ze śmietaną.

Kompot z owoców mieszanych.
Kisiel domowy na soku wieloowocowym.
Chrupki kukurydziane.
Jabłko.

Środa
29.07.20
Chleb pszenno – żytni.
Masło ekstra.
Kiełbasa parówkowa.
Ketchup łagodny Pudliszki.
Herbata napar bez cukru z cytryną.
Marchew.
  Rosół z makaronem.
Ziemniaki wczesne.
Kotlet schabowy panierowany, smażony.
Sałata zielona ze śmietaną.

Kompot z owoców mieszanych.
Budyń domowy waniliowy.
Podpłomyki regionalne – bez dodatku cukru.
Czwartek
30.07.20
Płatki owsiane na mleku.
Chleb wiejski.

Masło ekstra.
Dżem jagodowy niskosłodzony.
Herbata napar bez cukru z cytryną.
Jabłko.
  Zupa szpinakowa z ryżem.
Makaron Lubella Lasagne.

Klopsiki wołowo – wieprzowe w sosie koperkowym.
Surówka wiosenna.

Kompot z owoców mieszanych.
Sok wielowarzywny.
Drożdżówka z serem.
Piątek 31.07.20 Chleb pszenno – żytni.
Masło ekstra.
Pasztetowa ekstra. Ogórek.
Herbata napar bez cukru z cytryną.
Brzoskwinia.
  Zupa grochowa z groszkiem ptysiowym.
Ziemniaki wczesne.
Miruna filety panierowane smażone.
Surówka z kapusty czerwonej.

Kompot z owoców mieszanych.
Danio białe serek homogenizowany Danone.
Chrupki kukurydziane.

Szczegółowy plan żywienia zawierający wielkość porcji, wartość kaloryczną i odżywczą znajduje się do wglądu w przedszkolu i u intendentki.
W sali stoi woda mineralna oraz kubki jednorazowego użytku, z których dzieci korzystają na żądanie.